Zdroj: http://blog.bioplaneta.cz/index.php?a=6  •  Vydáno: 10.9.2008 8:44  •  Autor: F. Kessner

Trutnov 2008 z pohledu pana Kessnera

 

Musím  začít  vzpomínkami   na  dobu    21. 7. 1968, kdy jsem byl jsem pětileté dítě .

Ten den  mám stále  v podvědomí, kdy v dopoledních hodinách  se nad našim domem rozezněl  velký  hluk  a na nebi  se  objevili nejdříve obrovská letadla a pak bylo bílé celé nebe, které  bylo   plné vojenských  výsadkářů. Můj  taťka   vylezl  na střechu  a koukal  co se děje,  pak  slezl a řekl nám,  tak  kluci,  a již  se nikam  nepodíváme, je konec  cestování,   protože přišili  Rusové  a ti nám vše  zakážou.  Z  rádia  znělo,  že    se lidé  nebojí, že do Prahy  přijely  tanky, kteří nám chtějí jen  pomoci.  V tom  období  měl i můj  bratr  narozeniny   a maminka  nám  dala  dort  se 2-mi  svíčkami  na stoleček  na  balkon,  a že nás vyfotí .  Rodiče udělali fotky  a v tom okamžiku  velký  rambajz a pod balkonem jely tanky. Maminka nám řekla, žádný  koukání, ale honem  domů, protože  v republice již někoho zastřelili . Babička se připojila k diskusi a  řekla, že jsou  stejní jako němci  v 38 roce . Tento  můj pohled  21. srpna  jsem si myslel, že budu mít    do konce mého života.

     Změna přišla  v roce 2008,  21.8. a začalo se  vesele,  protože jsme byli na „našem  fesťáku"  v Trutnově a jsem  o  40  let starší.   Díky  perfektní  atmosféře a prolínání zájmů  lidí, myšlení,    stavu mysli a střetu všech věkových generací se vyplatí  žít .

Mnoho lidí z Trutnova je  proti  hluku  vznikající z trutnovského festivalu,  prý příšerní  lidé,  kteří se táhnou  ulicemi a  spojující je s velkým znečištěním odpadků . Dnes  je to  součástí  trutnovského  folkloru  a je to určitě  lepší, než  když  Trutnovem  táhly ruské  tanky.  A nikdo jednu celou generaci  nemohl nic  říci a prezentovat svůj názor.

     Díky   Martinu  Věchetovi   a jeho  týmu se  zrodila   perfektní  tradice,   která  do posledních  srpnových  víkendů  zajisté patří. Za  chvíli tato tradice  bude  delší  než  byl dočasný pobyt   ruských  tanků  v Trutnově .  Diky  za to  Martine. Lidi  jsou  tam perfektní,  šťastní  a svobodní.  Ale pozor !?  Svoboda  není  anarchie.

Proto  Martin  Věchet   je  revolucionář,   chtěl změnu  v  představě  jeho týmu  udělat  trutnovský  fesťák,  také   moderní, ekologický  a jeho  myšlenka  začala  již  v roce  2007. 

Zkusit  to  s biologickými  obaly a dnes  ho  za tu myšlenku  nikdo  nezavře, jako  v když  přišli vojáci Varšavské smlouvy nás osvobodit.

Dodávka  BIO-obalů v roce 2007  a jejich  sběr  skončil   krachem. Tak  jako  1 Trutnovský festival,  který  rozehnali komunističtí policajti.

Tým  se nevzdal  a  zkusil  to znovu,  lidé třídili  kelímky  na pivo  z kukuřičného  cukru pod názvem  PLA  . Proč?  Protože pořadatelé fesťáku a provozovatelé pivních stánků si uvědomili, že je tu  zase  ta revoluce  a  chce jít dál  za něčím  novým, co lidi osloví.

Díky,  jste rytíři doby .

Jsou tu  též  další rytíři např. Cuba libre,  Kofola,  Kafírna Volk  a další stánkaři,  kteří  používali Bio-obaly. Oni pochopili,  že  změna  nastala  díky  týmu  Bioplanety,   který  byl sestaven z perfektních lidí,  kteří vytváří  novou revoluci  ve  využití  odpadu.

     Stánkaři, kteří tyto Bio-obaly nepoužívali a nezachytili tuto změnu, která nastala, takže jim zřejmě  vyhovovala  nesvoboda  a tanky v Trutnově.  Mě tedy ne .

Někteří majitelé stánků si  myslí, že je nutné vydělat nyní a po mě potopa,  je  na  velkém omylu .

Každých   20, 10 a 5  let  je  změna    někdy  velká , větší , menší,  ale  je !

Je dobré  pochopit  tuto  změnu   díky  vám,  kteří jste  pochopili z řad  stánkařů  a  sběračů použitých obalů a každý jste vydělali nějakou korunu a přitom jste jednoduše  po sobě uklidili.  Díky !

Jste  fakt  perfektní,

 

Za  tým  bioplanety

 

František Kessner