Kategorie: Akce s účastí BioPlanety

Trutnov 2008 z pohledu pana Kessnera

 

Musím  začít  vzpomínkami   na  dobu    21. 7. 1968, kdy jsem byl jsem pětileté dítě .

Ten den  mám stále  v podvědomí, kdy v dopoledních hodinách  se nad našim domem rozezněl  velký  hluk  a na nebi  se  objevili nejdříve obrovská letadla a pak bylo bílé celé nebe, které  bylo   plné vojenských  výsadkářů. Můj  taťka   vylezl  na střechu  a koukal  co se děje,  pak  slezl a řekl nám,  tak  kluci,  a již  se nikam  nepodíváme, je konec  cestování,   protože přišili  Rusové  a ti nám vše  zakážou.  Z  rádia  znělo,  že    se lidé  nebojí, že do Prahy  přijely  tanky, kteří nám chtějí jen  pomoci.  V tom  období  měl i můj  bratr  narozeniny   a maminka  nám  dala  dort  se 2-mi  svíčkami  na stoleček  na  balkon,  a že nás vyfotí .  Rodiče udělali fotky  a v tom okamžiku  velký  rambajz a pod balkonem jely tanky. Maminka nám řekla, žádný  koukání, ale honem  domů, protože  v republice již někoho zastřelili . Babička se připojila k diskusi a  řekla, že jsou  stejní jako němci  v 38 roce . Tento  můj pohled  21. srpna  jsem si myslel, že budu mít    do konce mého života.

     Změna přišla  v roce 2008,  21.8. a začalo se  vesele,  protože jsme byli na „našem  fesťáku"  v Trutnově a jsem  o  40  let starší.   Díky  perfektní  atmosféře a prolínání zájmů  lidí, myšlení,    stavu mysli a střetu všech věkových generací se vyplatí  žít .

Mnoho lidí z Trutnova je  proti  hluku  vznikající z trutnovského festivalu,  prý příšerní  lidé,  kteří se táhnou  ulicemi a  spojující je s velkým znečištěním odpadků . Dnes  je to  součástí  trutnovského  folkloru  a je to určitě  lepší, než  když  Trutnovem  táhly ruské  tanky.  A nikdo jednu celou generaci  nemohl nic  říci a prezentovat svůj názor.

     Díky   Martinu  Věchetovi   a jeho  týmu se  zrodila   perfektní  tradice,   která  do posledních  srpnových  víkendů  zajisté patří. Za  chvíli tato tradice  bude  delší  než  byl dočasný pobyt   ruských  tanků  v Trutnově .  Diky  za to  Martine. Lidi  jsou  tam perfektní,  šťastní  a svobodní.  Ale pozor !?  Svoboda  není  anarchie.

Proto  Martin  Věchet   je  revolucionář,   chtěl změnu  v  představě  jeho týmu  udělat  trutnovský  fesťák,  také   moderní, ekologický  a jeho  myšlenka  začala  již  v roce  2007. 

Zkusit  to  s biologickými  obaly a dnes  ho  za tu myšlenku  nikdo  nezavře, jako  v když  přišli vojáci Varšavské smlouvy nás osvobodit.

Dodávka  BIO-obalů v roce 2007  a jejich  sběr  skončil   krachem. Tak  jako  1 Trutnovský festival,  který  rozehnali komunističtí policajti.

Tým  se nevzdal  a  zkusil  to znovu,  lidé třídili  kelímky  na pivo  z kukuřičného  cukru pod názvem  PLA  . Proč?  Protože pořadatelé fesťáku a provozovatelé pivních stánků si uvědomili, že je tu  zase  ta revoluce  a  chce jít dál  za něčím  novým, co lidi osloví.

Díky,  jste rytíři doby .

Jsou tu  též  další rytíři např. Cuba libre,  Kofola,  Kafírna Volk  a další stánkaři,  kteří  používali Bio-obaly. Oni pochopili,  že  změna  nastala  díky  týmu  Bioplanety,   který  byl sestaven z perfektních lidí,  kteří vytváří  novou revoluci  ve  využití  odpadu.

     Stánkaři, kteří tyto Bio-obaly nepoužívali a nezachytili tuto změnu, která nastala, takže jim zřejmě  vyhovovala  nesvoboda  a tanky v Trutnově.  Mě tedy ne .

Někteří majitelé stánků si  myslí, že je nutné vydělat nyní a po mě potopa,  je  na  velkém omylu .

Každých   20, 10 a 5  let  je  změna    někdy  velká , větší , menší,  ale  je !

Je dobré  pochopit  tuto  změnu   díky  vám,  kteří jste  pochopili z řad  stánkařů  a  sběračů použitých obalů a každý jste vydělali nějakou korunu a přitom jste jednoduše  po sobě uklidili.  Díky !

Jste  fakt  perfektní,

 

Za  tým  bioplanety

 

František Kessner

print Formát pro tisk

Komentáře rss


, Very helpful post odpovědět

Thank you for sharing this article. The content is honestly written. This blog is always sharing useful facts. Keep sharing more posts. The post is really amazing. It has much helpful information which is written in a simple and meaningful way. Refer www.supremeessaywritingservice.com/ to get help in any kind of writing task.