Kategorie: bokashi v praxi

Bokashi

            Nádoba Bokashi je praktická pomůcka na přeměnu kuchyňského bioodpadu na půdní kondicionér bohatý na živiny a kompost s vynikajícími hnojivými účinky. Tento jedinečný kompostovací systém využívá EM )efektivní mikroorganismy Bokashi. Tyto organismy zpracovávají za nepřístupu vzduchu kuchyňský bioodpad na výborná hnojiva a zároveň eliminují zápach vnikající hnilobnými procesy.

 Co můžeme zpracovávat:

-        odřezky z ovoce a zeleniny

-        zbytky jídel

-        kávovou sedlinu a čajové sáčky

-        zvadlé květiny

 Výhody:

-        zpracování bioodpadu na kvalitní suroviny

-        vytvoření vnikajícího hnojiva

-        snížení množství bioodpadu na skládkách

-        eliminace pachů ze septiků, potrubí a chovů zvířat

print Formát pro tisk

Komentáře rss

Zasílate odpověď ke stávajícímu příspěvku (zrušit).

Jméno
Kontrola captcha
Text
b i url img code   1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

, dotaz odpovědět

taky bych uvítala více podrobnějších informací, včetně té, kde se dá tohle zařízení koupit. A může se v tom zpracovávat například odpad po čištění kotců od domácích hlodavců??

, umístění odpovědět

A musí to bejt doma, nebo může bejt třeba na balkoně?
Teplo, žár, vítr, mráz..., aby ty bakterie nepošly.

, praxe? odpovědět

Trošku mi tu chybí rozšířené povídání o skutečně praktickém použití.

Jak často se to může otevírat a plnit - průběžně nebo jednou za den?

Jak dlouho trvají procesy, než to můžu vyklopit na zahradu?

Kolik bakterií se spotřebuje na plný kbelík a jakým způsobem se to prosypává?

Prosím o rozšíření a doplnění :-D

Děkuju
Tuleník