Kategorie: FAQ

často kladené otázky

otázka č. 1

vážně se to rozloží??

odpověď:

ANO, važně se to rozloží:)

otázka č. 2

co je bioplast??

odpověď:

Bioplast je alternativní nateriál na výrobu plastových výrobků, který není vyroben z ropy, ale z obnovitelných zdrojů surovin. Díky těmto přírodním surovinám se v kompostárně za relativně krátkou dobu vlivem bakterií přirozeně rozloží na molekuly, které rostliny zpět využijí ke svému růstu.

otázka č. 3

z čeho se bioplast vyrabí??

odpověď:

Na výrobu bioplastů se využívají rostliny s vysokým obsahem škrobu, nebo celulózy, jako jsou například kukuřice, pšenice, cukrová třtina, konopí, brambory a další.

otázka č. 4

je to opravdu ekologické??

odpověď:

Životní cyklus bioplastu je uzavřený koloběh látek, který může teoreticky fungovat neustále. Látky využité na jeho výrobu se následně přirozeným způsobem vrací zpět do přírody. Proto teoreticky nedochází k jenostrannému vyčerpávání, nebo zahlcování životního prostředí.

otázka č. 5

o kolik je dražsi bioplast oproti plastům z ropy??

odpověď:

Co je víc? Hodnota peněz, nebo hodnota zdravého a čistého životního prostředí?

otázka č. 6

za jak dlouho a v jakých podmínkách se bioplast rozloží??

 odpověď:

Délka rozkladu je u jednotlivých druhů materiálů různá, ale námi nabízené kelímky, sáčky a další zboží se v průmyslové kompostárně rozloží do 90 dnů. V kompostu, nebo zahradním kompostéru se tato doba pohybuje okolo jednoho roku. Vždy záleží na konkrétních podmínkách a druhu bioplastu, ale rozhodně zde nezůstanou tisíce let.

print Formát pro tisk